Można się rozpisywać na temat zdrowego jedzenia, dietetycy i "inni znawcy" podkreślają, że "nie ma to jak zdrowa - dobra RYBKA". Muszę się z nimi zgodzić, tylko to piekielne patroszenie i obieranie. Zajmuje dużo czasu (a czas to pieniądz) no i przysparza wile frustracji (co nie jest dobre dla naszego zdrowia).
Ale ponieważ miało być o rybach (zdrowym i tanim jedzeniu) no to do brzegu :-)
W artykule tym przedstawiam jak szybko obrać okonia - przygotować filety.
Jeśli chcesz zjeść okonia nie musisz się męczyć. Nie próbuj skrobać jego mocno osadzonej łuski - obierz go ze skóry w prosty, szybki i tani sposób.
1.Uśmierć rybę i zrób małe nacięcie na karku.
2. Czubkiem noża natnij płytko skórę na grzbiecie po obu stronach płetwy grzbietowej, zaczynając od nacięcia jak w punkcie 1 - na ogonie kończąć.
Naprawdę polecam tą szybką i tanią metodę.
Spróbujcie a nigdy nie będziecie chcieli skrobać "Waszej ZDROWEJ RYBKI"
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz